Behandling

Akupunktur

Akupunktur er en gammel veldokumenteret metode, som stammer fra Kina, hvor behandlingen består af indstik med tynde nåle i kroppens akupunktur punkter. Denne behandling støtter kroppens egne helbredende ressourcer og stimulerer kroppen til at rette op på ubalancer.

Første konsultation

Ved den første konsultation vurderes dit symptombillede.
Ud fra den traditionelt kinesiske tilgang med tunge og puls diagnose, kombineret med oplysninger omkring dine ubalancer, søger jeg årsagen til de forskellige sygdomme og symptomer.

Antal og hyppighed af behandling

Antal og hyppighed af behandlinger varierer. Akutte sygdomme behandles ofte relativt hurtigt, medens kroniske problemer normalt tager længere tid. Hvis du ikke har let bedring efter 3 behandlinger eller mærkbar bedring efter 5 behandlinger, er der normalt ikke mening i at fortsætte.

Behandlingsmetoder

Der behandles med kropsakupunktur, akupressur, øreakupunktur, gua-sha, cupping, TDP-lampe, moxa, el- akupunktur og skalp-akupunktur.
Jeg kombinerer ofte flere forskellige behandlingsmetoder for at få bedst mulig effekt.

Øreakupunktur:

Der findes mange mikrosystemer i akupunktur og øret er meget anvendt. Her afspejles resten af kroppen, hvilket muliggør at smerter og forstyrrelser i kroppen behandles i øret. Jeg har god erfaring med øreakupunktur og bruger det ofte som supplement til anden behandling.

Moxa:

Det er til tider gavnligt at påvirke akupunkturpunkterne med varme fra brændende urter. Dette er helt ufarligt og smertefrit.

Cupping:

Cupping er en vacuumterapi der øger blodgennemstrømningen og virker som dybdegående massage. Det anvendes især til behandling af muskelsmerter og til at løsne affaldsstoffer i bindevævet, fx ved appelsinhud. Der efterlades ofte røde/blå mærker som forsvinder igen i løbet af en uges tid.

TDP lampe:

Infrarød termisk behandling med TDP lampen sammen med akupunktur øger blodtilførslen i et område af kroppen og øger dermed velvære og effekten af behandlingen.

El akupunktur:

I nogle tilfælde er det gavnligt at give akupunktur punkterne en kraftigere stimulation ved at sende en svag elektrisk strøm igennem nålene.

Skalp akupunktur:

Akupunktur i zoner af hovedbunden, særlig effektiv ved neurologiske lidelser, smerter og psykiske/mentale lidelser herunder udviklingsmæssige forstyrrelser hos børn.

*Jeg vejleder med kost, øvelser, vejrtrækning, kropsholdning m.m. hvor det skønnes at fremme behandlingen.

Reaktion på behandlingen

Indstikket:

Når man får nålene i opleves der som regel kun et lille prik og efterfølgende er det meget forskelligt hvad nogen mærker i kroppen. Nogle føler ikke noget særligt, andre kan mærke reaktioner som fx. rislende, varmende og summende fornemmelser mens nålen sidder i.
Hvis du er bange for nåle:
Jeg kan behandle både med akupressur, cupping, gua sha og ellers har jeg ekstra tynde og fine nåle som sættes i med et indføringshylster, der gør at de knap kan mærkes og som er meget velegnede til mennesker med nåleskræk

Efter behandlingen

Husk at drikke rigeligt med vand, for at udrense de affaldsstoffer som behandlingen frigiver.
Efter behandlingen kan du midlertidigt risikere at opleve følgende reaktioner:

• Træthed/udmattelse
• Svimmelhed
• Hovedpine
• Svedeture
• Små røde eller blå mærker efter nålen

Generelt

Der afsættes 40-60 minutter til hver konsultation. Første konsultation op til 90minutter.

• Der behandles kun 1 klient af gangen.
• Jeg følger gældende lovgivning indenfor akupunktur.
• Jeg har tavshedspligt og opbevarer alt data fortroligt.
• Jeg anvender kun sterile engangsnåle.