Posturologi

Posturologi er videnskab om kroppens holdning

Nærmere sagt er posturologi videnskab om det system, som opretholder kroppens ubevidste holdning.
Skævheder i kroppens stående stilling stammer oftest fra kroppens posturologiske system. Skævheder i kroppen kan forårsage mange symptomer, ekstra slid på led og smerter. Derfor er det vigtigt at få korrigeret dit posturologiske system, for at dine problematikker ikke vender tilbage gang på gang. 

Hjernen er ”blind”, og for at den kan opretholde balance og stabilitet i stående og siddende stilling, modtager den informationer fra kroppen. Dette er fra trykreceptorer under fødderne, i led, øjnenes aflæsning af vandrette og lodrette linjer, samt fra det indre øre. Dermed er der styr på den indre GPS for at hjernen kan orientere sig og stabilisere kroppen i omgivelserne. 

Hvis der er fejlinformationer i dette system opstår der skævheder i kroppen, da hjernen fortsat forsøger at orientere sig bedst muligt og dermed med kompensationer stabiliserer kroppen efter det.

Jeg inddrager posturologiske test ved de fleste henvendelser. Hvis der ved test af dit posturologisk system viser sig skævheder, inddrages disse i min behandling for at sikre bedst mulige og varige resultater.