Akupunktur er en del af Østens visdom. En gammel veldokumenteret metode, hvor behandlingen består af indstik med tynde nåle i kroppens akupunktur punkter. Denne behandling stimulerer kroppen til at rette op på ubalancer.

Set med Østlige øjne balanceres meridianer, organsystemer, yin og yang. Set med Vestlige øjne sætter indstikket gang i kemiske processer der smertelindrer, øger heling og styrker immunsystemet.

I klinikken bruger jeg mange forskellige akupunktur teknikker i en effektiv kombination. Det kan være:

Master Tung Akupunktur Effektiv og hurtig virkende metode, med færre nåle og enkle teknikker. 

Dr. Tan Akupunktur Unikt system til smertelindring og behandling af flere symptomer på en gang.

TCM Akupunktur (traditionel kinesisk medicinsk) En af de ældste og mest dybdegående og grundige akupunktur metoder. TCM akupunktur er en lille del af et grundlæggende holistisk system, hvor der anvendes flere forskellige diagnose og behandlingsmetoder. Disse er ofte grundlæggende for eller supplerende til andre akupunkturmetoder. 

Auriculoterapi/Øre Akupunktur Der findes mange mikrosystemer i akupunktur og øret er meget kendt og anvendt. Her afspejles resten af kroppen, hvilket muliggør at smerter og forstyrrelser i kroppen behandles i øret. Jeg har god erfaring med øreakupunktur og bruger det ofte som supplement til anden behandling.

NADA Øre Akupunktur En standardiseret metode. Her i klinikken anvendes den især til at give ro i hoved og krop. 

El Akupunktur I nogle tilfælde er det gavnligt at give akupunktur punkterne en kraftigere stimulation ved at sende en svag elektrisk strøm igennem nålene.

Skalp Akupunktur Er et system hvor der behandles på hovedbunden. Det er bl.a. særlig effektiv ved neurologiske og mentale problemstillinger. 

 

Øre akupunktur efter NADA modellen giver oftest en øjeblikkelig ro og afstressende effekt i hoved og krop. 

NADA er en standardiseret recovery-metode baseret på øreakupunktur. Den blev oprindeligt udviklet i 1970érne af en amerikansk psykiater Michael Smith, der havde fået inspiration og undervisning gennem asiatiske læger i New York.
Metoden blev i starten brugt som supplement til anden misbrugs afvænning. Ud over at dæmpe abstinenser viste erfaringen efterhånden at behandlingen også havde andre positive egenskaber. NADA metoden blev siden videre udviklet og anvendes i dag til flere forskellige problemstillinger i store dele af verdenen. 

Jeg bruger ofte cupping til at løsne spændte og ømme muskler. Cupping virker som en dybdegående massage og de fleste oplever en stor lindring og smertefrihed allerede efter første behandling.

Cupping er en behandling hvor der anvendes sugekopper der løfter op i huden og skaber et vacuum.
Huden er et stort organ fyldt med væske, blodkar, bindevæv, muskler og nerver. Når huden påvirkes med vacuum fra cupperne, tvinges blod ud i de mindste blodkar. Dette bedrer cirkulation af blod og lymfe, affaldsstoffer fjernes og hormoner frigives. 

Cupping bruges til at:

 • løsne myoser og mindske ømhed og smerte
 • opløse stagnationer og ømhed
 • hæmme betændelsestilstande
 • udrense affaldsstoffer
 • mindske gener og fremme restitution efter sport
 • kosmetisk behandling, fx appelsinhud og body toning
 • lindre føleforstyrrelser
 • smidiggøre arvæv
Behandling mod myggestik er en forebyggende behandling, som sikrer dig mod de værste gener ved myggestik.
 
Behandlingen kan være en rigtig god investering, hvis du er meget plaget af myggestik, kløe, hævelser og måske endda er så hårdt ramt at du må ty til medicin som lindring.
 
Kort og godt: 
 • Kløe og hævelse reduceres.
 • Mange oplever også langt færre eller ingen myggestik. 
 • Behandlingstid max 10 min. 
 • Der stikkes kun i to punkter.
 • Virkning indtræffer efter max 14 dage og dækker ca. 1 år. 
Posturologi er videnskab om det system, som opretholder kroppens ubevidste holdning. Skævheder i kroppens stående stilling stammer oftest fra kroppens posturologiske system.
 
Skævheder i kroppen kan forårsage mange symptomer, ekstra slid på led og smerter. Derfor er det vigtigt at få korrigeret dit posturologiske system, for at dine problematikker ikke vender tilbage gang på gang. 
 
Hjernen er ”blind”, og for at den kan opretholde balance og stabilitet i stående og siddende stilling, modtager den informationer fra kroppen. Dette er fra trykreceptorer under fødderne, i led, øjnenes aflæsning af vandrette og lodrette linjer, samt fra det indre øre. Dermed er der styr på den indre GPS for at hjernen kan orientere sig og stabilisere kroppen i omgivelserne. 
 
Hvis der er fejlinformationer i dette system opstår der skævheder i kroppen, da hjernen fortsat forsøger at orientere sig bedst muligt og dermed med kompensationer stabiliserer kroppen efter det.
 
Jeg inddrager posturologiske test ved de fleste henvendelser. Hvis der ved test af dit posturologisk system viser sig skævheder, inddrages disse i min behandling for at sikre bedst mulige og varige resultater.
Jeg er fascineret af hvad livsstilsændringer og naturlige remedier kan gøre for ens helbred og velvære. Min personlige oplevelse har været mere end jeg for år tilbage ville have troet på og forventet…
 
Jeg uddanner mig på Institut for Biologisk Medicin til Naturopath IBM (i biologisk medicin) også kaldet biopat.
 
En naturopath ser nærmere på din helbredstilstand ved at tage udgangspunkt i din livsførelse og miljø. Der dannes ud fra en grundig journal en vurdering af hvilke belastende faktorer du har i dit liv og hvordan der kan sættes ind.
Behandling med infrarød varme fra mine IT lamper er behagelig og et fantastisk supplement når der er smerter i muskler og led.
Jeg supplerer ofte mine akupunktur behandlinger med IT lampen for at øge effekten af behandlingen.
IT lampen er en infrarød lampe der også har en metalplade belagt med 33 forskellige mineraler. Varmen sendes afsted med infrarød bølgelængde. Varmen trænger op til 4 cm ned i vævet og virker dybdevarmende. Behandlingen er specielt god til at øge cirkulation af blod og lymfe i det område den anvendes.
 
Lampen er et effektivt supplement til lindring af smerter og stivhed i muskler og led. Samt lindring ved betændelsestilstande eller overbelastning og forstrækning af sener.

Med NRT kan jeg nulstille de enkelte muskler til deres normale tonus på under 30 sekunder uden ubehag eller smerter for dig.

NRT er en forkortelse for Neural Reset Therapy. Det er en amerikansk manuel behandlingsform udviklet af Lawrence Wood. Ved at arbejde med teknikker der aktiverer nervesystemet fjernes de smerter du kommer med, uden at forårsage smerte under behandlingen. 

NRT er effektivt til at: 

-løsne gamle kroniske kompensations mønstre, som ofte gør at smerter gentange gange vender tilbage

-normalisere tonus i overspændte eller underspændte muskler

-afspænde dybtliggende muskler, som kan være svære at nå ved andre manuelle metoder

NRT er baseret på to videnskablige love.

 1. Recipical inhibition, Neurofysiolog Charles S Sherrington fik i 1932 den medicinske Nobelpris for opdagelsen af nervesystemets egen måde at nedregulere den muskulære tonus på, altså via reciprocal inhibition.
 2. Law of symmetry, som er den tyske fysiolog Eduard Plüger’s anden lov, om at specifik påvirkning af den ene side af kroppen har bilateral effekt.